Behandlingar

Massage – Gör som de gamla egyptierna!
Massagen är troligtvis den äldsta formen av medicinsk behandling. Den har använts av alla kulturer under historiens gång. Gamla kinesiska, indiska och egyptiska manuskript hänvisar till användning av massage för att motverka och läka skador.
Massage är bra när man känner sig spänd, öm, trött, stressad eller bara vill unna sig en stund i friskvårdande eller förebyggande syfte. Massage ger avstressande, cirkulationsbefrämjande och lugnande effekter i hela kroppen.

Klassisk massage >>             Taktil massage >>

När bör man undvika massage?
Massage ska inte ges vid:
Feber och infektioner
Akuta skador
Akuta inflammationer
Färska frakturer
Skelettinfektioner

Konsultera alltid läkare innan du väljer massage som behandling vid:
Blödarsjuka
Hjärtkärlsjukdomar
Kärlproblem som åderbråck, proppar, åderförkalkning och inflammation i kärl
Kraftiga eksem

 

Svensk Klassisk massage

Den klassiska massagen är djupgående. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar. Kombineras vid behov med specifik triggerpunktsbehandling. En triggerpunkt är en öm punkt i en muskel som kan vara mer eller mindre aktiv. Den bearbetas med tryck, töjning och massage. Massagen minskar spänningar och värk i muskler och leder.

Andra effekter:
Avslappning
Sänkt blodtryck
Ökad cirkulation
Mindre stress och oro
Har god effekt på träningsvärk
Ökar kroppens allmänna välbefinnande

bild olja

Taktil massage
Taktil massage innebär en mjuk och följsam beröring där man arbetar med att stimulera hudens känselceller. Massagen följer ett bestämt mönster. Vid beröringen utsöndras efterhand oxytocin, som är kroppens ”lugn-och ro”-hormon. Massagen går inte djupare ner i musklerna, till skillnad från den klassiska massagen, men ökar blodflödet och löser därmed också upp muskelspänningar i kroppen. Detta leder till ett ökat välbefinnande med positiva effekter både fysiskt och psykiskt. Under hela massagen liggen man varmt inbäddad på en massagebänk. Endast den del av kroppen som masseras är synlig.
Denna behandling passar dig som vill ”Ta hand om Dig” och ge dig en stunds återhämtning från vardagens alla impulser och måsten.
Används inom psykiatrisk omvårdnad och äldrevården.

Även lämplig för dig som har
fibromyalgi
reumatism
diabetes
ätstörningar
haft stroke

Effekter som massagen förväntas ge:
Avslappning
Sänkt blodtryck
Ökad cirkulation
Bättre sömn
Mindre stress och oro
Smärtlindring
Förbättrad mag-och tarmfunktion
Stärkt kroppsuppfattning

Comments are closed.